Navigácia

  • KRÍŽOVÁ CESTA PRE ŠKÔLKAROV

    V dnešný deň sa konala pre našich malkáčov, stredniakov a predškolákov krížová cesta v kostole.

    Jednotlivé zastavenia pán kaplán doplnil obrázkami, vysvetlením a spoločne sme si medzi tým zaspievali pieseň Bol si tam. Deti si mohli pohladiť Ježiša na kríži a pozrieť obrazy zastavení. Nakoniec pán kaplán deti požehnal znakom kríža na čele, aby tak deti mohli aj po odchode z kostola zotrvať v Božom požehnaní.

  • Riaditeľské voľno - informácia

    V súlade s § 150 ods. 5 zákona č. 245/2008 Z. z. o výchove a vzdelávaní (školský zákon) a o zmene a doplnení niektorých zákonov v znení neskorších predpisov

    udeľujem

    z organizačných dôvodov  - Testovanie 9 -

    dňa 20. 3. 2024

    riaditeľské voľno žiakom 5. – 8. ročníka

    Základnej školy s materskou školou sv. Andreja-Svorada a Benedikta, Braneckého 4, Trenčín.

     

     

     

     

     

    v Trenčíne 14. 3. 2024

    Mgr. Monika Oprchalová

    riaditeľka školy

     

     

     

     

     

    Na vedomie:

    DŠÚ, Biskupstvo Nitra, Námestie Jána Pavla II. č. 7, 950 50 Nitra

    Zákonní zástupcovia žiakov

  • POTRAVINOVÁ ZBIERKA

    Milí rodičia, žiaci.

    Radi by sme opäť podporili dobrú vec v druhom ročníku POTRAVINOVEJ ZBIERKY.

    Pokiaľ sa chcete aj vy zapojiť, potešíme sa.

    Venujte pozornosť plagátu, v prílohe, kde sú všetky potrebné informácie. 

    Ak sa potrebujete dozvedieť viac, kontaktujte p. uč. Mgr. Rehákovú.

    Potravinová pomoc sa bude zhromažďovať na chodbe základnej školy.

    Ďakujeme v mene tých, ktorým pomôže naša štedrosť.

  • KRÍŽOVÁ CESTA

  • DOD 2024 - Otvor dvere

  • PREDŠKOLÁCI SI VYSKÚŠALI ŠKOLSKÉ LAVICE

    Do prvej triedy zavítali deti z našej škôlky.  Z prvákov sa nachvíľu stali úspešní učitelia. Prečítali im úryvok o Zuzanke,  zaspievali si spolu pieseň, umožnili im vyskúšať jedno cvičenie v šlabikári a napokon nechýbala ani matematika. „Učitelia i žiaci“ boli veľmi spokojní. Na rozlúčku si opäť zaspievali a neminula ich sladká odmena za krásny výkon. Predškoláci odchádzali s úsmevom na tvári a začali počítať dni, kedy to bude naozaj.   

  • Multimediálny výchovný koncert CESTA DO NEZNÁMA

    So spevákom Borisom Letrichom a jeho skupinou zo spološnosti Letart sme sa prostredníctvom interaktívnej projekcie a piesní s poznávacím, náučným i poučným obsahom dostali do mnohých krásnych miest a prírodných scenérií Slovenska. Program nás motivoval, ako tráviť menej času vo virtuálnom svete a zameniť ho za pohyb a bádanie týchto vzácnych zákutí našej krajiny tak, že do nich naozaj zavítame.

  • HVIEZDOSLAVOV KUBÍN

    Dňa 27.2.2024 sa v priestoroch Galérie Miloša Alexandra Bazovského v Trenčíne, uskutočnilo jedno z troch obvodných kôl 70. ročníka celoslovenskej recitačnej súťaže Hviezdoslavov Kubín.

    Našu školu reprezentovali 2 žiačky:

    Barbora Iringová, žiačka 2.A triedy, v kategórii 1. - 3. ročník - poézia

    Natália Lešinská, žiačka 3.A triedy, v kategórii 1. - 3. ročník - próza

    Naša škola vďaka týmto dievčatám zažila obrovský úspech.

    Natália Lešinská získala 1. miesto vo svojej kategórii s postupom do okresného kola.  

    Barbora Iringová získala 3. miesto vo svojej kategórii.

    Dievčatám srdečne blahoželáme a ďakujeme za úspešnú reprezentáciu školy.

  • ŠIESTACI ZJEDLI SVOJE PROJEKTY

    Záverečné projekty na angličtine z lekcie o jedle sa niesli v duchu britských tradičných jedál. Žiaci si vybrali jedlo, ktoré ich zaujalo a v skupine alebo individuálne ho skúsili upiecť či uvariť. Celý postup si dokumentovali a svoj recept odprezentovali v angličtine. Niektorí sa so svojími kulinárskymi dobrotami podelili aj so spolužiakmi a môžeme len potvrdiť, že máme na škole mnohé kulinárske talenty. Prezentácie boli originálne a britské pochutiny ešte lepšie.

  • Pôstna aktivita - Tajomstvo orecha

    Na popolcovú stredu sme na školskej sv. omši s deťmi dostali orech a dohodli sme sa, že pôstnu aktivitu začneme po prázdninách. Od pondelka 26. 2. 2024 sa budeme prostredníctvom rozhlasu každý deň modliť jedno zastavenie krížovej cesty. Na ceste s Ježišom nás budú každý deň sprevádzať naši patróni - sv. Andrej-Svorad a Benedikt. Každý deň budeme získavať zrnko múdrosti z jedného zastavenia krížovej cesty. 

    Zároveň pozývame žiakov, rodičov, starých rodičov i priateľov školy na spoločnú krížovú cestu na Skalku, ktorá sa uskutoční v  piatok 15. 3. 2024 o 17:30 hod. 

  • Fašiangy, Turíce, Veľká noc bude...

    Fašiangy sú za nami, Veľká noc a Turíce pred nami. Basy stíchli a s nimi aj ostatné hudobné nástroje.  Pred niekoľkými dňami sme my, kresťania, vstúpili do pôstneho obdobia. Dovoľte ešte krátke pripomenutie fašiangovej atmosféry.

    Karneval je vždy symbolom veselosti a zábavy počas fašiangov, takmer vo všetkých regiónoch Slovenska i dnes.  Tento školský rok sa karneval konal dňa 13. februára. Deti sa naň tešili celé týždne a rozmýšľali, akú masku si tento rok pripravia... Dopoludnie sa začalo prípravou a obliekaním sa do kostýmov a masiek. Po tom, ako boli žiaci pripravení prežiť dopoludnie tancom, hrami a súťažami, sa zábava mohla začať. Pekne vyzdobená telocvičňa, nápadité masky, ktoré sa snažili zaujať nielen farebnosťou, ale aj originálnosťou, veseliace sa deti nechýbali ani tento rok. Žiaci 1. stupňa navzájom hádali, kto sa skrýva pod tou ktorou maskou. Zábavné súťaže striedali tanečné kolá, na parkete sme mohli vidieť princezné, zvieratká a iné rozprávkové postavičky, masky tancovali a výborne sa bavili. Odmenou pre deti boli drobné sladkosti, ceny za ich šikovnosť pri súťažiach. Za všetko hovoril ich úsmev na tvári a spokojnosť. Veľká vďaka patrí aj nášmu bývalému žiakovi Matejovi Hamajovi a jeho kamarátovi Matúšovi Kožovi, ktorí sa postarali o výbornú tanečnú hudbu a tiež žiakom 9. ročníka, ktorí pomáhali  pri karnevale tam, kde bolo treba. Dobrá nálada nechýbala, tak sa chceme aj s vami podeliť o našu radosť. (viď foto)

  • GUĽKO BOMBUĽKO

    Dnes našich škôlkárov navštívili naše "bývalé" kamarátky, študentky štvrtého ročníka SOŠP sv. A. Svorada a Benedikta. Dievčatá k nám minulý rok chodili na prax a tento rok, pod vedením pani učiteľky PaedDr. Janky Orieškovej k nám zavítali nie ako praktikantky, ale ako herečky. Predviedli nám veľmi milé divadielko Guľko Bombuľko na motívy rovnomenného dielka Márie Ďuríčkovej. Deťom sa predstavenie veľmi páčilo, odniesli si z neho krásne zážitky a ako poďakovanie poslali našim talentovaným herečkám obrázky z predstavenia. Veríme, že takýchto stretnutí bude v mene spolupráce materskej a strednej školy ešte veľa.

  • FAŠIANGY, TURICE, VEĽKÁ NOC PRÍDE, ŠKÔLKÁROM DNES V ŠKÔLKE VESELO BUDE

    A veselo veru bolo. V piatok, pred posledným fašiangovým víkendom sa v škôlke od rána ozývala hudba, spev a smiech. Deti tancovali, súťažili a maškrtili, dievčatá zo 6.A im pripravili malý tanečný program a navštívili ich aj vzácni hostia, naša pani riaditeľka a pán kaplán - ako inak - tiež v úžasných maskách.

  • OPÄŤ ÚSPECH

    Do súťaže umeleckého prednesu Šaliansky Maťko sa aj tento rok zapojili žiaci našej školy. Ďakujeme Damianovi Fenikovi za účasť a Laure Mikoláškovej za krásne 3.miesto v okresnom kole súťaže.

    Srdečne blahoželáme

  • NÁVŠTEVA GRÉCKOKATOLÍCKEHO CHRÁMU SV. CYRILA A METODA

    Dňa 09.02.2024 žiaci 7.ročníka v rámci hodiny KNB navštívili Gréckokatolícky chrám sv. Cyrila a Metoda v Trenčíne. Ďakujeme p. farárovi o. Igorovi Cingeľovi za milé privítanie a za prehliadku chrámu spojenú so zaujímavým výkladom. Nech dobrotivý Pán odmeňuje Vašu pastoračnú činnosť.

  • Karneval pre 1. stupeň

  • STREDNIACI A VEĽKÁČI NAVŠTÍVILI GALÉRKOVO

    Naše detičky mali opäť možnosť navštíviť galériu M. A. Bazovského, kde boli pre nich prichystané zaujímavé aktivity. Najskôr si prešli aktuálnu výstavu obrazov Oldřicha Tichého – Cez horizontálu, kde deti vymýšľali názvy obrazom a potom hľadali vystavený obraz za pomoci malej fotografie.

    Ďalšie vystavené diela patrili Michalovi Janigovi – Zber pohybu. Stredniaci mali za úlohu vymodelovať z plastelíny podobné diela, aké videli a veľkáči krúžkovali na papieri diela, ktoré našli.

    Na záver sme sa dostali do ateliéru, kde dostali zadanie namaľovať niečo veselé, niečo čo ich robí šťastných.

    Ďakujeme za zaujímavý výklad a atraktívne aktivity pre naše deti. Tešíme sa na ďalšiu návštevu galérie.

  • AJ ŠKÔLKAR SA MÔŽE STAŤ REPORTÉROM

    Deti si v rámci týždňa Komunikačných médií vyskúšali vytvoriť reportáž o tom, kto pracuje v našej MŠ.

    Vedeli, že sa v škôlke nachádzajú učiteľky, kuchárka a upratovačka. Na stranke školy zistili, že máme aj pani riaditeľku. Pani učiteľka deťom povedala, že máme aj pani ekonómku a pána školníka (využili rôzne zdroje informácií).

    Bolo treba tieto infirmacie overiť v teréne a tak vzali mobil (na fotenie), mikrofóny, zápisníky a ceruzky. Koho v škôlke/škole stretli, toho vyspovedali - ako sa volá, či pracuje v MŠ alebo v ZŠ, aký má v danej inštitúcii post a či sa mu jeho praca páči.

    Deti sa učili viesť dialóg, vykať si s dospelým. Stretli sa aj s dospelými, ktorí v MŠ nepracujú (učiteľky a študentky) a tak sa dozvedeli, že reportéri sa môžu stretnúť aj s tým, že nedostanú odpoveď na všetko... (pani riaditeľka im odmietla povedať, koľko má rokov :) )

  • HVIEZDOSLAVOV KUBÍN

    V týchto dňoch sa v priestoroch základnej školy rozoznel umelecký prednes poézie a prózy. Do školského kola recitačnej súťaže Hviezdoslavov Kubín sa zapojili žiaci 1. a 2. stupňa. Porota mala neľahkú úlohu, ale nakoniec rozhodla nasledovne:

    3. miesto: Paulína Hoštáková (5. ročník)

    2. miesto: Ella Košťanová (4. ročník) a Laura Mikolášková (4. ročník)

    1. miesto bez postupu do obvodného kola: Zuzana Kukučová (9. ročník)

    O svojich schopnostiach porotu presvedčili dievčatá Barbora Iringová (2. ročník) a Natália Lešinská (3. ročník), ktoré postupujú ďalej v súťaži a budú nás reprezentovať na obvodnom kole v Trenčíne.

    Všetkým srdečne blahoželáme!

  • A SLOVO BOLO U BOHA

    Dňa 30.januára 2024 sa na našej škole uskutočnilo krajské kolo recitačnej súťaže v prednese poézie a prózy ...a Slovo bolo u Boha.

    Na súťaži sa zúčastnilo 70 žiakov, študentov a 9 porotcov. Našu školu reprezentovali Daniela Iringová (2.kategória - próza), Damian Fenik (3.kategória - próza), Zuzana Kukučová (4.kategória - poézia) a Dorota Vizváryová (4.kategória - próza).

    Našim žiakom ďakujeme za reprezentáciu školy a veríme, že im záujem o recitáciu vydrží aj naďalej...

strana:

Novinky

Kontakt

  • Základná škola s materskou školou sv. Andreja-Svorada a Benedikta
    Braneckého 4, Trenčín
  • +421 911 133 221

Fotogaléria