Navigácia

  • OKTÓBER, MESIAC ÚCTY K STARŠÍM

    Tento mesiac sa deti v 2.B viac venovali starým rodičom, keďže október už tradične patrí k mesiacu úcty k starším. To, že starí rodičia tvoria neodmysliteľnú súčasť nášho života, si druháci uvedomovali aj pri zážitkových aktivitách. Na hodinách slovenského jazyka písali vlastnosti starých rodičov, ktoré sa začínali na písmená v týchto pomenovaniach. Neskôr sa zahrali na básnikov a s chuťou sa pustili do tvorby. Spoločne vymysleli krátku básničku, ktorá bola následne súčasťou milého pozdravu, ktorý vyrobili na hodine výtvarnej výchovy. Veríme, že aj takýto malý darček, ktorý druháci dnes priniesli domov, poteší všetkých, ktorí nám odovzdávajú svoju životnú múdrosť a obohacujú nás trpezlivosťou a láskou. 💜👌🙏

  • STRATY A NÁLEZY

    Milí žiaci a rodičia!

    Každé oblečenie musí mať svojho majiteľa.

    Keďže sme sa nedopátrali, komu patrí toto oblečenie, pozrite si prosím fotografie a ak vám niečo patrí, kontaktujte vášho triedneho učiteľa alebo si veci možete vyzdvihnúť u pani vychovávateliek. Ďakujeme.

  • EXKURZIA DO HVEZDÁRNE

    Vesmír, hviezdy, súhvezdia..., takéto myšlienky vírili hlavami tretiakov a štvrtákov, ktorí dňa 23. októbra 2023 navštívili hvezdáreň a planetárium Maximiliána Hella v Žiari nad Hronom. Dozvedeli sa veľa zaujímavostí o tajomstvách vesmíru, majú informácie o Slnečnej sústave, pohybe Zeme, Mesiaca a planét. Pracovníci planetária trpezlivo odpovedali na všetky zvedavé otázky. Veríme, že aj takto, zaujímavou formou nadobudnuté vedomosti, žiaci zúročia nielen na hodinách prírodovedy.

  • VYPROSOVALI SME POKOJ A JEDNOTU VO SVETE

    S radosťou sme sa 18. októbra 2023 zapojili do celosvetovej modlitebnej iniciatívy, prostredníctvom ktorej, sme mohli hlbšie pochopiť, aká mocná je modlitba posvätného ruženca, keď sa ho modlia predovšetkým deti, aby vyprosili pokoj a jednotu po celom svete.

  • MISIJNÝ TÝŽDEŇ 2023

    Staň sa misionárom tam, kde práve si!

    Ako? Tak ako patróni našej školy Sv. Andrej-Svorad a Benedikt.

    Vykročili z Poľska na misiu na naše územie. Vykroč aj ty s horiacim srdcom. Ježiš Ťa potrebuje.

    Prvých 5 krokov nájdeš na plagátiku.

  • MILIÓN DETÍ SA MODLÍ RUŽENEC - AJ V NAŠEJ ŠKOLE

    Streda 18.10. 2023 - kostol Notre Dame.

    1. stupeň ZŠ: o 8:50 hod.

    2. stupeň ZŠ: o 11:00 hod. 

    Svätý páter Pio povedal: „Keď sa milión detí bude modliť ruženec, svet sa zmení.“ Aj my, sa k tejto iniciatíve, ktorá sa šíri po celom svete a uskutočňuje sa vždy v okróbri, radi pridáme.

  • KAŽDÝ ČLOVEK NA SVETE MÔŽE ZACHRÁNIŤ ĽUDSKÝ ŽIVOT

    Siedmaci a deviataci sa dnes zúčastnili na nácviku poskytovania prvej pomoci na figurínach, používaní AED, ako aj diskusii - na tému prvej pomoci.🚑 Ako sa počas dopoludnia dozvedeli, akciu na Mierovom námestí, pripravili odborníci - lekári zo ZZS, záchranári, operátori tiesňovej linky 155, zástupcovia zložiek IZS - hasiči a policajti. Predvedené ukážky boli nielen poučné, ale aj názorné a praktické. Veríme, že v prípade potreby, budú chlapci a dievčatá vedieť pomôcť pri záchrane ľudského života.

  • ARAKOVO = ZÁŽITOK NA CELÝ ŽIVOT

    Vo štvrtok, 12. októbra 2023 našu ZŠ s MŠ navštívila unikátna kontaktná ZOO Arakovo, s exotickými papagájmi. Deťúrence, od škôlkarov až po najstarších, mali možnosť vidieť a priblížiť sa k zvieratám, ktoré za bežných okolností nemajú možnosť spoznať. Ako napovedá názov, vzácne druhy papagájov Ara, im sadli na plece či ruku, mohli ich pohladkať alebo nakŕmiť, odfotiť a tiež dozvedieť sa viac o ich živote a presvedčiť sa, že sú naozaj veľmi priateľské. Ďakujeme našim rodičom, že aj s ich finančnou podporou, zážitkové učenie s papagájmi, mohli zažíť aj žiaci našej školy.

  • ZDRAVO NA KRÚŽKU ZDRAVOTNÍKOV

    ZDRAVO NA KRÚŽKU ZDRAVOTNÍKOV

    Žiaci navštevujúci krúžok ZDRAVOTNÍK vedia, že ich školské výkony úzko súvisia so zdravím. To zasa závisí, okrem iného, aj od zdravej stravy. Svoje doterajšie vedomosti si obohatili aj rozhovorom o zdravom stravovaní. Následne si pripravili chutné, zdravé šalátiky, ovocné, aj zeleninové, ktoré im nielen veľmi chutili, ale aj lahodili oku. Hravou formou spoznali, ktoré potraviny ich telu prospievajú, alebo môžu spôsobiť zdravotné problémy. Aj vďaka tomuto zážitku si dokážu vyskladať svoj „tanier zdravia“.

  • O KNIŽNICI V KNIŽNICI

    O KNIŽNICI V KNIŽNICI

    Piataci počas pondelkového dopoludnia navštívili Mládežnícke oddelenie knižnice Michala Rešetku, aby sa zoznámili s knižnicou a knižničným fondom, čiže knihami v mládežníckom oddelení. Pani knihovníčka im ukázala interiér knižnice, oboznámila ich s knižničným poriadkom, rozprávali spoločne o tom, prečo je dobré a potrebné čítať a chodiť do knižnice, aké knihy sa im páčia a prečo. Žiaci absolvovali krátky výklad, zvládli kvíz, ale aj jednoduchý test. V závere ich čakala aktivita, v ktorej mali za úlohu nájsť knihy, na základe mena autora a názvu a taktiež si mohli z nich čo-to prečítať.

  • SPOLUPRÁCA VO DVOJICIACH IM IDE

    Naše deti z 2.B sa s chuťou pustili do práce na tému Jeseň - formou metódy brainstorming, búrka nápadov. Ich úlohou bolo sa v skupinách dohodnúť, čo súvisí s týmto ročným obdobím, svoje nápady rozdeliť a určiť medzi sebou autorov jednotlivých kresieb. Krásne spolupracovali, spoločne dokázali nájsť riešenie, o čom svedčia aj ich práce. Aj keď bol dnes zamračený a upršaný deň, v triede druhákov vyšlo slniečko radosti, porozumenia a spolupráce, ktoré zohrialo ich detské srdiečka. ☀️

  • Mt 25;40 - ČOKOĽVEK STE UROBILI JEDNÉMU...

    Mt 25;40 - ČOKOĽVEK STE UROBILI JEDNÉMU...

    Dnes sme obdržali milú správu od pani Janky Poláškovej, na podnet ktorej, sme sa ako škola, zapojili do zbierky trvanlivých potravín pre Potravinovú banku v Trenčíne. Pani Polášková Rádiu Regina západ, poskytla rozhovor, v ktorom spomenula aj našu školu. Ešte raz veľké ĎAKUJEME všetkým dobrodincom, ktorí svojou štedrosťou pomohli tým, ktorí našu pomoc potrebujú.  🙏❤️

  • ĎALŠÍ CYKLOVÝLET, O 5 KM DLHŠÍ, AKO NAPOSLEDY 👍

    ĎALŠÍ CYKLOVÝLET, O 5 KM DLHŠÍ, AKO NAPOSLEDY 👍

    Ak ste sledovali cyklopúť našich žiakov minulý týždeň, istotne ste spozorovali, že prešli 13 kilometrov. Tento týždeň úspešne zvládli trasu: Opatovce, Rybníky camping, v dĺžke 18 km. Tešíme sa na vaše ďalšie "zdolané úseky". 🚴

  • S MÁRIOU NA CESTE K SVÄTOSTI

    S MÁRIOU NA CESTE K SVÄTOSTI

    Október 2023 - Mesiac modlitby sv. ruženca

    Pridaj sa k nám. Panna Mária aj Tebe podáva ruku, aby Ťa mohla viesť. Tento mesiac sa budeme modliť každý deň desiatok ruženca prostredníctvom školského rozhlasu a zoznámime sa vždy s novým svätým, ktorý bude našim inšpirátorom. Nezabudni mať ruženec vždy po ruke.

  • NÁDEJNÍ POETI

    NÁDEJNÍ POETI

    Hoci v dnešnom svete poézia nemá také dominantné postavenie ako film, hudba, počítačové hry, sociálne siete či iné obľúbené veci, svoje miesto v našich životoch určite má. Báseň pomáha rozvíjať emocionálnu stránku človeka a v súčasnosti práve toto potrebujeme rozvíjať viac ako soľ. Je potrebné zamýšľať sa nad životom okolo nás a poézia, básne takúto možnosť ponúkajú. O tom, že dokáže zaujať a očariť aj starších žiakov, sme sa presvedčili aj s deviatakmi. Tí sa vybrali do blízkeho okolia školy, do slnkom zaliatej prírody, kde bolo ich úlohou vytvoriť kratučkú báseň s témou jesene. Niektoré verše, v ktorých využívali básnické umelecké prostriedky, sú skutočne veľmi vydarené. Veríme, že aj takýmito aktivitami môžeme u žiakov rozvíjať lásku k poézii a jej prednesu.

  • 1. MIESTO - DIEVČATÁ VO VYBÍJANEJ, ŠTVRTÉ MIESTO - CHLAPCI VO FUTBALE

    1. MIESTO - DIEVČATÁ VO VYBÍJANEJ, ŠTVRTÉ MIESTO - CHLAPCI VO FUTBALE

    30. septembra 2023 sa žiaci školy, ako už tradične, zúčastnili na športovej súťaži O pohár svätého Michala, v Nemšovej.

    V silnej konkurencii šiestich zúčastnených škôl, sa dievčatá vo vybíjanej umiestnili na 1. mieste. Chlapci si s ostatnými účastníkmi zmerali sily vo futbale, kde obsadili krásne štvrté miesto. Športovcom ďakujeme za výbornú reprezentáciu školy a prajeme veľa ďalších úspechov. 

    PS: Tešíme sa spolu s vami.👌🫶

  • CYKLISTICKÝ KRÚŽOK ZAČAL SVOJU ČINNOSŤ

    CYKLISTICKÝ KRÚŽOK ZAČAL SVOJU ČINNOSŤ

    V slnečný septembrový deň, sa žiaci, ktorí sú zapísaní v cyklistickom krúžku, vybrali na svoju prvú, tohtoročnú cyklopúť.

    Prešli celkom 13 km; na prvý krát podali krásny výkon a vynaložili nemalé úsilie.😉Trasa viedla zo školy, cez hrádzu, Noviny, Nozdrkovce, Bierovce a späť.👌

    Ďakujeme pani učiteľkám PaedDr. Duvačovej a Mgr. Rehákovej, že sa našich žiakov snažia viesť k pohybu na čerstvom vzduchu, ako aj k tomuto nádhernému športu. ❤️

  • ŠKD = SUPER ZÁBAVA

    September je mesiacom, kedy školákom začínajú povinnosti..., no popoludnie je časom zábavy, radosti, oddychu... V ŠKD je to takisto obdobie spoznávania sa, budovania kamarátstiev. 

    Naše šikovné pani vychovávateľky deťúrencom striedajú činnosť oddychovú, rekreačnú, aj záujmovú. Jeseň v našom ŠKD je plná zábavy a tvorivosti. Deti zažívajú aj radosť z nepoznaného. Nové skúsenosti získané v rôznych aktivitách ich motivujú k ďalším činnostiam, k sebahodnoteniu a poznaniu nového. 

    .. A tak sa všetci spoločne hrajú, kreslia, tvoria, spievajú, učia sa, osvojujú si pravidlá a tešia sa z každého, čo i len malého úspechu. Je radosť pozerať sa na tvorivosť a vynaliezavosť detí. 😉 Kreativite sa medze nekladú.

  • PLENÁRNE RODIČOVSKÉ ZDRUŽENIE

    PLENÁRNE RODIČOVSKÉ ZDRUŽENIE

    Vážení rodičia,

    pozývame vás na Plenárne rodičovské združenie, ktoré sa uskutoční 27. septembra 2023 (streda) o 16:00 hod. v telocvični školy. 

    Po jeho skončení bude možnosť konzultácií, ktoré budú trvať do 18.00 hod. V prípade, že triedny učiteľ zváži formu rodičovského stretnutia (informácie všetkým zákonným zástupcom naraz), včas vám to oznámi.

    Tešíme sa na vašu účasť. 

  • DRUHÁCKY TÝŽDEŇ S MYŠLIENKOU

    DRUHÁCKY TÝŽDEŇ S MYŠLIENKOU

    Naše deti z 2.B začínali týždeň s myšlienkou Úsmev je dar, tak mi ho venuj

    Deťúrence chceli byť pre iných takými malými anjelmi, spraviť druhému radosť, prekvapenie, príjemný deň, možno len tým, že sa na niekoho milo usmejú. 

    A keďže sa v rannom kruhu s pani učiteľkou rozprávali aj o dôležitosti rôznych povolaní, spoločne sa rozhodli, že pripravia prekvapenie a malé poďakovanie pani upratovačke. 

    Peknými obrázkami vyjadrili vďačnosť za jej prácu a námahu. Pozvali ju do triedy, odovzdali milé pozornosti, ktoré vyčarovali na jej tvári úsmev radosti a prekvapenia. Tak veríme, že budú rozdávať radosť a myslieť na iných i naďalej.😊

strana:

Novinky

Kontakt

  • Základná škola s materskou školou sv. Andreja-Svorada a Benedikta
    Braneckého 4, Trenčín
  • +421 911 133 221

Fotogaléria